Herbata

Szlachetna barwa, bogactwo smaku powstałe z zaparzenia liści i pąków roślin z rodziny Camellia przyczyniły się do spopularyzowania herbaty na całym świecie. Napar przyrządzany jest z różnych odmian rośliny, co powoduje, że wyróżnia się wiele gatunków o innych barwach i walorach smakowych. Zgodnie z tradycją liście można zebrać po raz pierwszy po 3-5 lat od chwili zasadzeniu sadzonki. Z uwagi na cenne ich właściwości oraz wymagania jakościowe najczęściej zbierane są ręcznie. Od rodzaju wykorzystanych liści zależy czas parzenia oraz właściwości samego napoju.

Cavena S.C., ul. Kawy 34 lok.30, 01-496 Warszawa, tel.: 22 620 20 03

tworzenie stron www
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.